Kaupunginosamme Kaarela on viihtyisä jokialueineen sekä monine puistoineen, jotka mahdollistavat ulkoilun laajoilla viheralueilla. On lenkkipolkuja, hyvät pyöräilytiet ja jopa kaupungin korkein maakohta, Malminkartanonhuippu ( 91 m ), joka antaa mahdollisuuden kovempaankin kuntoharjoitteluun. Esim. sen huipulle vievä portaikko (varsinaiset ”Tahdon portaat” ) 426:sine askelmineen panee varmasti pulssin koville. Siitä vaan ylös ja alas muutaman kerran!

Valitettavasti vain sisäharjoittelutilat ja palloilukentät ovat vuosikausia olleet huonoimmasta päästä tässä kaupungissa. Koulujen sisäilmaongelmat ja säiden muuttuminen ovat vaikeuttaneet etenkin talvisten liikuntamuotojen harrastamista. Koulujen muuten ihan erinomaisia jumppasaleja ei ole voitu tarpeeksi käyttää. Kuitenkin Kaarelan asukasluku on jatkuvassa kasvussa, joten näiden tilojen tarve myös lisääntyy. Luonnonjääkentät ovat nykyisin hyvin lyhyitä aikoja vuodesta käytössä, kun ei ole riittävästi pakkasta.

Onneksi kaupunkimme päättäjät ovat vihdoinkin heränneet tukemaan kenttä- ja sisähallitilanteen parantamista. Esim. Kannelmäen kirkon viereinen puistokenttä- ja leikkialue on saatu erinomaiseen kuntoon. On myös kunnostettu Kanneltien kentän entinen lentopalloalue moderniksi nuorten toiminta-alueeksi. Ja nyt tänä syksynä vihdoin jalkapallokenttä ”Aliksella” Kanneltiellä on saanut tekonurmen. Lisäksi tänne on saatu Maununnevan puolelle Hämeenlinnantien viereen erinomainen kaksiratainen harjoitusjäähalli, jossa on myös voimistelusali. Tämä jäähalli on nyt sitäkin tärkeämpi, kun Pirkkolan molemmat hallit ovat täysremontin takia suljettuina parisen vuotta. Jäähallillemme on erinomaiset bussiyhteydet, linjat 42 ja 43 kulkevat aivan vierestä. Hämeenlinnantiellä on myös pysäkki 100:n metrin päässä. Joten paikallisten ei tarvitse tulla hallille omalla autolla.

Erityiset kunniamaininnan ansaitsee kaupunginosamme suurin liikuntaseura, Kannelmäen Voimistelijat. Se ei jäänyt ihmettelemään alueen koulusalien tilannetta, vaan hankki itselleen Maununnevalta liiketilan ja kunnosti se omaksi liikuntahallikseen. Rohkeaa toimintaa!

Kun on kiitoksen paikka, niin kiitämme kaupungin virastoja, luottamuselimiä ja eri järjestöjä sekä yksityshenkilöitä, jotka ovat olleet mukana näissä liikuntapaikkojen kehittämishankkeissa. Jatkakaamme yhteistyössä samaan malliin!

Kaarela -Seura ry.
Erik Bärlund
puheenjohtaja